Sunday, August 7, 2011

Confession #1


Yup, aku dah kuat untuk melangkah ke hadapan. Semangat dah kembali. Kesihatan dah pulih. Hati dah lapang. Otak dah berjalan dengan lancar. Aku dah redha dan berlapang dada dengan kehidupan sekarang ni.

Tapi, aku masih tak kuat untuk melihat kembali sisa-sisa kisah lalu. Kadang tu aku cuba juga selak balik conversation yang pernah aku ada dulu. Tapi sampai mukasurat tertentu saje. Kata-kata yang pernah diucapkan oleh dia dan mereka...aku masih tak sanggup nak baca balik. Ahh..hati ini masih berparut rupanya.

Takpelah. Parut tu lama kelamaan pasti akan pudar. Akan hilang. Pengajaran yang berharga buat aku. Yang nyata, Allah masih menyayangiku sebab itu dia tarik aku jauh dari mereka. Syukran ya Allah. Hanya Kau yang tahu apa yang terbaik untuk hambamu yang serba kekurangan ini.

++ Live.Life.Cool ++

0 comments:

 

Popular Posts

Followers

About Me

My photo
Love Purple and Maroon. Meluah kata kadang tidak semudah yang difikirkan. Pabila berbicara, banyak hati yang perlu dijaga sehingga ada kalanya kita terpaksa mengabaikan perasaan sendiri. Terkadang bila ingin meluah, lidah kelu untuk melontar butir kata. Gembira, marah, merajuk, suka, duka semuanya dipendam. Keterbatasan emosi membuat kita kerap menyimpan rasa dalam hati. Lantas ruang kecil ini aku jadikan satu medium untuk aku meluah rasa dan idea. Bahkan aku harap agar setiap emosi yang mewarnai diri ini akan menjadikan hidup aku lebih bermakna untuk aku kenangi sebagai kisah klasik yang indah.

Sofie's Mind Copyright ©. Designed by Whitey Mommy