Sunday, August 7, 2011

Confession #2

Ok. Tipu.
Sebenarnya dari kecik aku suka tido. Tersangat suka tido.

Tapi bila dah besar, dah jumpa internet & novel - aku selalu tido lewat. Pukul 4 pagi baru nak tido. Itu juga bukan bermakna aku tak suka tido. Sangat salah ok. Itu bermakna, bila aku tido lewat maka aku akan bangun lewat jugak. hahahaha..

Aku suka tido tapi liat sangat nak tido. But once aku dah tido, jangan harap aku nak bangun suka suki. Aku ni tido mati tau. Lepas tu aku takdenya nak pening-pening kepala kalau tido banyak macam korang. Aku special sikit. heh!

Aku kan ada pe'el yang sangat aku tak suka. Dah tau aku suka tido lewat kan, bila bangun pagi contohnya nak pegi keje. Aku akan rasa tension - malas sangat nak bangun. Dan dan tu aku berjanji sumpah setia dalam hati yang malam nanti aku MESTI tido awal. MESTI! Awal tu dalam pukul 11 atau 12 aku nak tido. Itu aku pasang niat setiap hari lepas bangun tido.

Tapinya, bila dah sampai waktu malam tu. Jangan haraplah aku dapat tido pukul 11 atau 12. Mesti ada je gangguan yang membuat aku terlajak nak tunaikan janji aku tu. Maka, sekali lagi aku akan tension dengan diri sendiri dan perkara ni akan berulang-ulang sampai laa aku tertido tanpa buka lappy aku ni.

So, aku dah tau musuh dalam selimut aku ialah lappy & internet. Musuh no. 1 nie. Tapi aku tetap sayang musuh ni. Lempang kang! Tension okeh. Sudah. Malas nak layan.

Sekarang dah 4.51am. Aku tak boleh puasa esok. So, baru nak masuk tido. Nak tido puas-puas. Muahahahaha....Babaiii..

++ Live.Life.Cool ++

0 comments:

 

Popular Posts

Followers

About Me

My photo
Love Purple and Maroon. Meluah kata kadang tidak semudah yang difikirkan. Pabila berbicara, banyak hati yang perlu dijaga sehingga ada kalanya kita terpaksa mengabaikan perasaan sendiri. Terkadang bila ingin meluah, lidah kelu untuk melontar butir kata. Gembira, marah, merajuk, suka, duka semuanya dipendam. Keterbatasan emosi membuat kita kerap menyimpan rasa dalam hati. Lantas ruang kecil ini aku jadikan satu medium untuk aku meluah rasa dan idea. Bahkan aku harap agar setiap emosi yang mewarnai diri ini akan menjadikan hidup aku lebih bermakna untuk aku kenangi sebagai kisah klasik yang indah.

Sofie's Mind Copyright ©. Designed by Whitey Mommy